Directievoering bouw Libertas

In opdracht van woningcorporatie Nijestee is vorig jaar in Groningen op de hoek van het W. van Doeverenplein en de Vrydemalaan een woontoren met 270 studentenstudio’s gerealiseerd.

De woontoren (60 meter hoog) is speciaal gebouwd voor studenten. Er zijn 18 woonverdiepingen, elk met 15 studio’s, in clusters van 7 of 8 studio’s per cluster. Per cluster is er een gedeelde woonkeuken en op de begane grond bevindt zich de gezamenlijke wasserette en fietsenstalling, kantoor van SSH en een broodjes/koffiezaak Fernweh. Ook is er een gezamenlijk dakterras op de 1e verdieping.

Het gebouw is aardgasvrij gebouwd en aangesloten op het warmtenet van Warmtestad. Smeets bouwmanagement en advies is vanuit Nijestee betrokken bij de contracterings- en bouwbegeleiding van dit turn-key project.

Libertas is gerealiseerd op basis van een Design & Construct-methode. Smeets bouwmanagement en advies heeft namens Nijestee de directievoering en projectleiding uitgevoerd. Onze kennis en expertise op het gebied van projectmanagement heeft ertoe geleid dat er een hoogwaardig product is opgeleverd tot volle tevredenheid van de opdrachtgever.

 

  • Opdrachtgever
    Nijestee
  • Plaats opdrachtgever
    Groningen
  • periode
    2021-2023