Smeets bouwmanagement en advies

Al 35 jaar zijn wij een toonaangevend adviesbureau op het gebied van projectmanagement, bouwkundig advies, vastgoedbeheer en -management.

Met meer dan vijftig specialisten werken wij elke dag aan maatschappelijke en duurzame projecten. Dat doen we voor veel verschillende opdrachtgevers, voornamelijk in Noord-Nederland. Wij werken vooral voor opdrachtgevers in de zorg en in het onderwijs en voor woningcorporaties en overheden.

Onze professionals zetten hun expertise graag voor u in. Wij denken met u mee en vinden antwoorden op uw strategische vragen. Ook ontwikkelen wij praktische oplossingen voor uw vastgoedvraagstukken. U bent bij ons aan het juiste adres voor ondersteuning en advies bij (complexe) projecten op het gebied van ontwikkeling, renovatie, nieuwbouw, onderhoud en (strategisch) beheer van vastgoed.

Smeets biedt een breed pakket aan diensten. Van projectmanagement tot bouwkostenadvies en van bouwkundig advies tot directievoering en toezicht.

Wij onderscheiden ons door onze maatschappelijke betrokkenheid. Duurzaamheid en circulariteit zijn belangrijke thema’s voor ons. Dat komt ook terug in onze missie en visie:

Missie

Door te inspireren en te delen realiseren wij samen én met onze klanten duurzame en betaalbare woningen en gebouwen.

Visie

Smeets wil in 2030 koploper zijn in het realiseren van circulaire en betaalbare woningen en gebouwen.

 

 

Historie

In 1989 richt C.J.M.G. (Cees) Smeets het Bouwtechnisch Adviesburo Smeets b.v. op. In 1995 treedt ing. A.A. (Ton) Grummel toe als directielid en een jaar later komt J. (Johan) Molhoek de directie versterken. De oorsprong van ons adviesbureau ligt bij het voormalig regiokantoor van het NCIV (Nederlandse Christelijke Instituut voor Volkshuisvesting) in Hoogeveen waar alle drie heren werkzaam zijn geweest. Het NCIV is samen met de NWR (Nationale Woning Raad) opgegaan in Aedes, de koepelvereniging voor woningcorporaties.

Sinds 2018 vormen R.J.G (René) Grummel MSc. en ing. F. (Erik) Posthumus MBA de directie. Het bureau krijgt ook een andere naam: Smeets bouwmanagement en advies.

René Grummel werkt sinds 2016 bij Smeets. Hij heeft veel ervaring als adviseur in huisvesting voor onderwijs en welzijn. Binnen het adviesbureau neemt René een deel van het management voor zijn rekening en houdt hij zich bezig met de advisering omtrent diverse vraagstukken van woningbouwcorporaties.
Erik Posthumus heeft gedurende zijn loopbaan markt- en acquisitieactiviteiten in Noord-Nederland gecombineerd met het leiden van verschillende multidisciplinaire projecten in onder andere het onderwijs, de zorg, bij corporaties, gemeenten en de industrie.

 

 

 

 

Smeets bouwmanagement en advies
Blankenstein 230-2
7943 PG MEPPEL
0522-242510
info@smeetsbma.nl
KVK: 04046802