Smeets bouwmanagement en advies

Historie

Smeets bouwmanagement en advies werd in 1989 opgericht door C.J.M.G. (Cees) Smeets onder de naam Bouwtechnisch adviesburo Smeets b.v.. In 1995 trad ing. A.A. (Ton) Grummel toe als directielid. Een jaar later kwam J. (Johan) Molhoek de directie versterken. De oorsprong van ons adviesbureau ligt bij het voormalig regiokantoor van het NCIV (Nederlandse Christelijke Instituut voor Volkshuisvesting) in Hoogeveen waar alle drie heren werkzaam zijn geweest. Het NCIV is samen met de NWR (Nationale Woning Raad) opgegaan in Aedes, de koepelvereniging voor woningcorporaties.

Na ruim 23 jaar als directeur van Adviesburo Smeets b.v. is A.A. (Ton) Grummel in 2018 met pensioen gegaan. Hij is opgevolgd door R.J.G (René) Grummel MSc. en ing. F. (Erik) Posthumus MBA. De naam van het bedrijf veranderde in Smeets bouwmanagement en advies.

René Grummel, sinds 2016, werkzaam bij Smeets, heeft veel ervaring als adviseur in huisvesting voor onderwijs en welzijn. Binnen het adviesbureau neemt René een deel van het management voor zijn rekening en houdt hij zich bezig met de advisering omtrent diverse vraagstukken van woningbouwcorporaties.
Erik Posthumus heeft in zijn loopbaan markt/acquisitie- activiteiten in Noord-Nederland gecombineerd met het leiden van verschillende multidisciplinaire projecten in onder andere het onderwijs, de zorg, bij corporaties en gemeentes en de industrie.

 

Voor wie en waar

Smeets bouwmanagement en advies ondersteunt corporaties, gemeentes, provincies, scholen en zorginstellingen op het gebied van:

  • projectmanagement
  • bouwkundig advies
  • vastgoedmanagement en – beheer

Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk te vinden in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en een deel van Utrecht en Flevoland. Ook buiten deze regio worden werken uitgevoerd.

 

Missie

Door te inspireren en te delen realiseren wij samen én met onze klanten duurzame en betaalbare woningen en gebouwen.

Visie

Smeets wil in 2030 koploper zijn in het realiseren van circulaire en betaalbare woningen en gebouwen.

Smeets bouwmanagement en advies
Blankenstein 230-2
7943 PG MEPPEL
0522-242510
info@smeetsbma.nl
KVK: 04046802