Duurzaamheid en circulariteit

EP-inspecties (NTA 8800)

 

De NEN 7120-norm voor de energieprestatie van gebouwen is vervangen door de NTA 8800, die van toepassing is op zowel woning- als utiliteitsbouw (bestaande en nieuwe gebouwen). Onze EP-inspecteurs zijn getraind volgens de nieuwe rekenmethodiek van de NTA 8800 en kunnen uw gebouwen voorzien van een energielabel.

Energielabeling

Bij Smeets Bouwmanagement en Advies verzorgen we de complete EP-inspecties (voor zowel utiliteit als woningbouw). Onze inspecteurs nemen het huidige energielabel van uw gebouw op en melden het af. We kunnen ook uw database in Vabi Assets bijhouden, wijzigingen aanbrengen en indien nodig uw gebouw opnieuw registreren.

Onze adviseurs hebben de benodigde cursussen en examens voor de nieuwe NTA 8800 en BENG-normering gevolgd en kunnen voor u de EP-berekeningen uitvoeren voor:

  • Bestaande bouw
  • Nieuwbouw omgevingsvergunning (voorlopig energielabel)
  • Nieuwbouw oplevering (definitief energielabel)

Vanaf 2023 zijn kantoorgebouwen verplicht om minimaal een energielabel C te hebben. Het doel is om in 2030 een CO2-reductie van 49% te bereiken en vanaf dan moeten gebouwen in het bezit zijn van een energielabel A. In 2050 moeten alle kantoren en woningen volledig energieneutraal zijn.

Wilt u ook een nieuw energielabel voor uw kantoor? Plan dan nu een afspraak in: 0522-242 510.

Heeft u ook een nieuw energielabel nodig voor uw kantoor? Plan dan vandaag nog een afspraak in: 0522-242 510.

 

Maatwerkadvies utiliteit en woningbouw

Wilt u uw vastgoed energiezuiniger maken en voldoen aan de convenantafspraken met de overheid? Dan is een Energie Prestatie Advies op maat de oplossing voor u. Bij Smeets combineren we energielabeling met een bouwkundige inspectie en/of NEN 2767 inspectie om u een compleet beeld te geven van uw bezit. Op basis van een bestaand (afgemeld) label maken wij een standaard maatwerkadvies of een uitgebreid maatwerkadvies dat afgestemd is op de specifieke kenmerken en technische beperkingen van uw gebouw. Ook is het mogelijk om een aangepast maatwerkadvies te maken op basis van uw eigen wensen en energiebesparende maatregelen.

Een maatwerkadvies levert niet alleen nuttige gegevens op voor uw meerjarenonderhoudsplanning, maar is ook een waardevol element bij het opstellen van uw vastgoedbeleid. Onze gecertificeerde EP-adviseurs werken volgens de BRL-9500 en zijn beschikbaar om deze energiekeuring en advisering voor u uit te voeren. Kortom, bij Smeets bieden we maatwerkadvies voor utiliteit en woningbouw waarmee u klaar bent voor de toekomst.

DMJOP (Duurzaam Meerjaren OnderhoudsPlan)

Een Duurzaam Meerjaren OnderhoudsPlan (DMJOP) is de sleutel tot een energiezuiniger, gezonder en comfortabeler gebouw. Bij Smeets maken we gebruik van maatwerkadvies, bouwkundige inspecties en conditiemetingen volgens de NEN-2767 om een DMJOP op maat voor uw gebouw te creëren. Onze ervaren inspecteurs, in samenwerking met onze eigen afdeling Bouwkostenadvies, zorgen ervoor dat u klaar bent voor de toekomst.

Met een DMJOP krijgt u niet alleen inzicht in het noodzakelijke onderhoud, maar ook in de energiebesparende maatregelen die u kunt nemen. Door de combinatie van onderhoudsstrategieën en duurzame oplossingen kunt u de levensduur van uw gebouw verlengen en tegelijkertijd energie en kosten besparen. Een DMJOP biedt u een gedetailleerd plan om de prestaties van uw gebouw te optimaliseren en te voldoen aan duurzaamheidsdoelstellingen.

Investeer in de toekomst van uw gebouw met een Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan van Smeets. Ontdek hoe u kunt profiteren van energierendement en een effectieve onderhoudsstrategie om uw gebouw te transformeren naar een duurzaam en efficiënt vastgoedbezit. Neem vandaag nog contact met ons op voor een op maat gemaakt DMJOP-plan dat aansluit bij uw behoeften en doelen.

Wij voeren deze werkzaamheden alleen uit voor bedrijven en overheden, niet voor particulieren.

Voor het inplannen van een inspectie kunt u bellen naar: 0522 24 25 10

Circulair bouwen en renoveren

Circulariteit is een breed begrip, waarin een diverse aspecten een rol spelen. Dit loopt van vraagstukken als ‘wat is goed voor de gebruiker’, ‘wat is goed voor onze planeet’ tot ‘wat zijn de financiële implicaties’. Hoe ga je meten; wat wil je meten en hoe vergelijk je verschillende varianten. Er zijn momenteel nog verschillende meetmethodes met voor- en nadelen.

Een succesvol circulair project vraagt om een circulaire keten en een circulair businessmodel.
Een circulaire keten bestaat uit de initiatiefnemer, engineering- en uitvoerende partijen die vroegtijdig betrokken worden om een uitvoerbaar ontwerp te ontwikkelen. Dit ontwerp dient getoetst te worden op de mate van circulariteit en aan de circulaire beleidsdoelstellingen van de initiatiefnemer.

Het succes van circulair renoveren is omdenken voor de bewoner! Bewoners zullen vroegtijdig meegenomen worden om ze te betrekken bij de na-, maar ook de voordelen van een circulaire woning en omgeving. Anders bouwen, andere kwaliteitsbepalingen. Circulariteit heeft invloed op de gehele asset managementcyclus van uw organisatie. De levensduur en onderhoudscyclus van materialen wijken sterk af van de conventionele materialen. Dit heeft invloed op de onderhoudscyclus van het object en op de onderhoudsorganisatie van de eigenaar. Gebouwen verkrijgen een langere levensduur en een financiële restwaarde.

Wilt u meer weten over circulair renoveren? Neem dan contact met ons op: 0522 – 242510.

Andere diensten