Duurzaamheid & circulariteit

EP-inspecties (NTA 8800)

 

De NEN 7120-norm voor de energieprestatie van gebouwen is vervangen door de NTA 8800, die van toepassing is op zowel woning- als utiliteitsbouw (bestaande en nieuwe gebouwen). Onze EP-inspecteurs zijn getraind volgens de nieuwe rekenmethodiek van de NTA 8800 en kunnen uw gebouwen voorzien van een energielabel.

Energielabeling

Bij Smeets Bouwmanagement en Advies verzorgen we de complete EP-inspecties (voor zowel utiliteit als woningbouw). Onze inspecteurs nemen het huidige energielabel van uw gebouw op en melden het af. We kunnen ook uw database in Vabi Assets bijhouden, wijzigingen aanbrengen en indien nodig uw gebouw opnieuw registreren.

Onze adviseurs hebben de benodigde cursussen en examens voor de nieuwe NTA 8800 en BENG-normering gevolgd en kunnen voor u de EP-berekeningen uitvoeren voor:

  • Bestaande bouw
  • Nieuwbouw omgevingsvergunning (voorlopig energielabel)
  • Nieuwbouw oplevering (definitief energielabel)

Vanaf 2023 zijn kantoorgebouwen verplicht om minimaal een energielabel C te hebben. Het doel is om in 2030 een CO2-reductie van 49% te bereiken en vanaf dan moeten gebouwen in het bezit zijn van een energielabel A. In 2050 moeten alle kantoren en woningen volledig energieneutraal zijn.

Wilt u ook een nieuw energielabel voor uw kantoor? Plan dan nu een afspraak in: 0522-242 510.

Heeft u ook een nieuw energielabel nodig voor uw kantoor? Plan dan vandaag nog een afspraak in: 0522-242 510.

 

Maatwerkadvies utiliteit en woningbouw

Wilt u uw vastgoed energiezuiniger maken en voldoen aan de convenantafspraken met de overheid? Dan is een Energie Prestatie Advies op maat de oplossing voor u. Bij Smeets combineren we energielabeling met een bouwkundige inspectie en/of NEN 2767 inspectie om u een compleet beeld te geven van uw bezit. Op basis van een bestaand (afgemeld) label maken wij een standaard maatwerkadvies of een uitgebreid maatwerkadvies dat afgestemd is op de specifieke kenmerken en technische beperkingen van uw gebouw. Ook is het mogelijk om een aangepast maatwerkadvies te maken op basis van uw eigen wensen en energiebesparende maatregelen.

Een maatwerkadvies levert niet alleen nuttige gegevens op voor uw meerjarenonderhoudsplanning, maar is ook een waardevol element bij het opstellen van uw vastgoedbeleid. Onze gecertificeerde EP-adviseurs werken volgens de BRL-9500 en zijn beschikbaar om deze energiekeuring en advisering voor u uit te voeren. Kortom, bij Smeets bieden we maatwerkadvies voor utiliteit en woningbouw waarmee u klaar bent voor de toekomst.

DMJOP (Duurzaam Meerjaren OnderhoudsPlan)

Een Duurzaam Meerjaren OnderhoudsPlan (DMJOP) is de sleutel tot een energiezuiniger, gezonder en comfortabeler gebouw. Bij Smeets maken we gebruik van maatwerkadvies, bouwkundige inspecties en conditiemetingen volgens de NEN-2767 om een DMJOP op maat voor uw gebouw te creëren. Onze ervaren inspecteurs, in samenwerking met onze eigen afdeling Bouwkostenadvies, zorgen ervoor dat u klaar bent voor de toekomst.

Met een DMJOP krijgt u niet alleen inzicht in het noodzakelijke onderhoud, maar ook in de energiebesparende maatregelen die u kunt nemen. Door de combinatie van onderhoudsstrategieën en duurzame oplossingen kunt u de levensduur van uw gebouw verlengen en tegelijkertijd energie en kosten besparen. Een DMJOP biedt u een gedetailleerd plan om de prestaties van uw gebouw te optimaliseren en te voldoen aan duurzaamheidsdoelstellingen.

Investeer in de toekomst van uw gebouw met een Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan van Smeets. Ontdek hoe u kunt profiteren van energierendement en een effectieve onderhoudsstrategie om uw gebouw te transformeren naar een duurzaam en efficiënt vastgoedbezit. Neem vandaag nog contact met ons op voor een op maat gemaakt DMJOP-plan dat aansluit bij uw behoeften en doelen.

Wij voeren deze werkzaamheden alleen uit voor bedrijven en overheden, niet voor particulieren.

 

Voor het inplannen van een inspectie kunt u bellen naar: 0522 24 25 10

TCO (Total Cost of Ownership) 

Om een duidelijk beeld te krijgen van alle kosten die verbonden zijn aan uw project, is het van belang verder te kijken dan alleen de investeringskosten. Bij Smeets bouwmanagement en advies gebruiken we de termen Levensduurkosten, ook wel bekend als LCC (Life Cycle Cost) of TCO (Total Cost of Ownership), om alle kosten gedurende de gehele levensduur van een gebouw in kaart te brengen. Hierbij worden niet alleen de investeringskosten meegenomen, maar ook andere kosten die zich voordoen na de bouw, zoals beheer- en onderhoudskosten, energiekosten, sloopkosten aan het einde van de levensduur, en schoonmaak- en onderhoudskosten.

Het tijdig in kaart brengen van het totale kostenplaatje van een project helpt verrassingen te voorkomen, minimaliseert de noodzaak tot bijsturing en vermindert financiële tegenvallers. Met behulp van een grondige Levensduurkosten-analyse kunnen potentiële financiële risico’s vooraf worden geïdentificeerd en kunnen weloverwogen keuzes worden gemaakt voor het beste resultaat gedurende de gehele levensduur van het gebouw.

Bij Smeets bouwmanagement en advies beperken we ons niet alleen tot het uitvoeren van de berekening van Levensduurkosten, maar bieden we ook advies over alternatieve uitgavenpatronen. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar veiligheidsmaatregelen en de analyse van lopende onderhoudscontracten.

Vertrouw op Smeets bouwmanagement en advies om u te helpen weloverwogen beslissingen te nemen voor uw project. Neem contact met ons op voor professioneel advies.

 

Andere diensten