Inspecteur Onderwijsbureau Meppel

Onderwijsbureau Meppel (OBM) neemt werk uit handen van schoolbesturen op het gebied van administratie, huisvesting, beheer en beleid, zodat zij zich kunnen richten op hun kerntaken: leerlingen toerusten voor een goede plek in de samenleving, zowel in kwalitatief als in sociaal opzicht. Het bureau werkt voor ruim 86 (school)besturen, 563 scholen, 13 samenwerkingsverbanden en 6 instellingen voor kinderopvang. Op de afdeling Huisvesting & Onderhoud van OBM werken 18 medewerkers in de functie van Adviseur onderwijshuisvesting, Bouwkundige en Inspecteur.

Onze collega Jan H Heys is momenteel in de functie van Inspecteur gedetacheerd bij OBM voor 3 tot 4 dagen in de week. Jan voert hier inspecties uit aan de binnen- en buitenzijde van schoolgebouwen, inclusief de installaties. De daaruit voortkomende resultaten zet hij vervolgens om in een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Ook het aanpassen van de tekeningen in AutoCAD vallen onder zijn werkzaamheden. In totaal zal Jan ca. 54 scholen inspecteren, die zich voornamelijk bevinden in de noordelijke provincies, met als uitersten Zeist en Schagen (NH). Jan pleegt overleg met de bouwkundigen over het aangepaste MJOP en de geconstateerde dagelijkse gebreken (gebreken die direct moeten worden opgelost).

Jan: “Ik werk momenteel met veel plezier bij Onderwijsbureau Meppel. Ik heb daar leuke collega’s en ben blij een steentje bij te kunnen dragen aan het verduurzamen van schoolgebouwen in de noordelijke provincies.”

Smeets bouwmanagement en advies
Blankenstein 230-2
7943 PG MEPPEL
0522-242510
info@smeetsbma.nl
KVK: 04046802