Verduurzaming 56 appartementen

Smeets is gevraagd door Vereniging van Eigenaren van de Hora Siccamasingel in Groningen de mogelijkheden te onderzoeken van het verduurzamen van 56 appartementen.

Om dit in kaart te brengen, zijn er allereerst conditiemetingen uitgevoerd volgens de NEN2767 methodiek, gevolgd door EP-inspecties (energielabel) ten behoeve van het maatwerkadvies. Tijdens deze inspecties is direct bekeken of en welke energiebesparende maatregelen er bouwkundig en installatietechnisch precies mogelijk zijn.

Na afmelding van alle energielabels brengt Smeets met een pakket aan verduurzamingsmaatregelen realistische opties in kaart. Indien gewenst wordt er aan de hand hiervan een Meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB) en of een Duurzaam meerjarenonderhoudsbegroting (DMJOB) opgesteld voor de Vereniging van Eigenaren. Smeets kan u daarnaast adviseren als het gaat om subsidiemogelijkheden en leningen voor VvE’s op het gebied van duurzaamheid en verbetering van complexen. 

Bent u ook lid van een Vereniging van Eigenaren en wilt u uw appartementencomplex verduurzamen? Wij helpen u daar graag bij. Neem contact op met Gerben Nieuwenhuis op telefoonnummer: 0522 – 242510.

 
 

Smeets bouwmanagement en advies
Blankenstein 230-2
7943 PG MEPPEL
0522-242510
info@smeetsbma.nl
KVK: 04046802