Projectleider verduurzaming Lefier

 

Er is wettelijk bepaald dat woningcorporaties de reguliere woningen met een slecht label (E, F, G) per 01-01-2029 verduurzaamd moeten hebben! Een enorme opgave, waar ook Lefier volop mee aan de slag is. Onze collega Robert Benedictus is werkzaam bij Lefier als Projectleider verduurzaming.

Robert begeleidt daar momenteel 5 verduurzamingsprojecten van huurwoningen in de regio Stadskanaal. In eerste instantie worden algemene gestandaardiseerde maatregelen uitgevoerd, zoals het isoleren van daken, na-isoleren van de spouwmuren, plaatsen van zonnepanelen, aanleg van mechanische ventilatie en het plaatsen van HR++ beglazing. Blijkt dat het gewenste energielabel hiermee niet wordt behaald, dan wordt op woningniveau bekeken welke aanvullende maatregelen nodig zijn.

De projecten bevinden zich in verschillende stadia en lopen uiteen van plan- en besluitvorming tot en met het de uitvoering van de verduurzamingswerkzaamheden.
Het werk van Robert Benedictus is hierdoor erg divers en varieert van het in de tijd zetten van de opeenvolgende projecten, tot het op woningniveau benoemen van de specifieke verduurzamingsmaatregelen.

“Ik ben trots dat ik hier vanuit Smeets een bijdrage aan kan leveren!” aldus Robert Benedictus.

 
 

Smeets bouwmanagement en advies
Blankenstein 230-2
7943 PG MEPPEL
0522-242510
info@smeetsbma.nl
KVK: 04046802