Woningopname met warmtebeeldcamera biedt direct inzicht!

Elkien

Duurzaam, regionaal en maatschappelijk zijn thema’s die als een rode draad door de projecten van Smeets lopen. Zo ook bij het project dat we voor Wooncorporatie Elkien hebben mogen uitvoeren. Van Elkien heeft Smeets de vraag gekregen om bij een aantal huurwoningen te onderzoeken waar de oorzaak ligt van een hoog energieverbruik. Om dit in kaart te brengen, heeft Smeets een energetisch onderzoek uitgevoerd waarmee eventueel warmteverlies in beeld wordt gebracht. De EP-inspecteurs van Smeets beschikken over een warmtebeeldcamera. Hiermee kan onderzocht worden wat de mogelijke oorzaak is van het hoge energieverbruik van een woning of bedrijfspand. Onze inspecteurs hebben voor Elkien een energielabel-opname uitgevoerd, inclusief bepaling van de aanwezige installaties en isolaties. Aansluitend is een onderzoek met een warmtebeeldcamera gedaan naar mogelijke gebreken en mogelijk transmissieverlies in de uitwendige scheidingsconstructies. Een warmtebeeldcamera maakt zowel een realistische opname van de woning als een opname waarop de warmte of koude in beeld wordt gebracht, zoals te zien in onderstaande opnamen.

Hiermee krijgt u inzichtelijk wat mogelijke oorzaken zijn van een verhoogd energieverbruik. Samen met u kan Smeets kan bepaald worden welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Daarnaast heeft Smeets de ervaring om de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen bij uitvoering te begeleiden.

Wilt u ook in beeld brengen wat uw transmissieverlies is van uw woning- en/of utiliteitsgebouw? Neem dan contact met ons op: 0522-242510.

 
 

 

Smeets bouwmanagement en advies
Blankenstein 230-2
7943 PG MEPPEL
0522-242510
info@smeetsbma.nl
KVK: 04046802