Smeets officieel toegelaten als kwaliteitsborger

 

Stichting KiK (KOMO instrument Kwaliteitsborging).

Deze week is Smeets officieel toegelaten als kwaliteitsborger door Stichting KiK (KOMO instrument Kwaliteitsborging). Hiermee hebben we toestemming gekregen om met het KiK-instrument te werken. Zodra de Wet Kwaliteitsborging ingaat, is het verplicht voor bouwprojecten binnen de gevolgklasse 1 om gebruik te maken van een kwaliteitsborger die beschikt over een toegestaan instrument als KiK. Gevolgklasse 1 betreft bouwactiviteiten die betrekking hebben op o.a. grondgebonden eengezinswoningen en bedrijfspanden van maximaal 2 bouwlagen.
De kwaliteitsborger zorgt voor beoordeling van het bouwplan en controle op de uitvoering en beoordeelt of een bouwwerk voldoet aan de bouwregelgeving en kwaliteitsnormen volgens de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Om de risico’s in beeld te brengen, zijn we nu officieel gecertificeerd en opgeleid om de KiK-tool te gebruiken, waarmee we onder andere de bewijslast kunnen managen.
 
Heeft u een bouwproject en wilt u zeker zijn dat de bouwkwaliteit is geborgd? Of wilt u een pilotproject uitvoeren om te leren wat de Wkb voor uw projecten inhoudt? Neem dan contact op met Jeroen Kroese: 0522 – 242510.

 

Smeets bouwmanagement en advies
Blankenstein 230-2
7943 PG MEPPEL
0522-242510
info@smeetsbma.nl
KVK: 04046802