Duurzaamheidsadvies kerkgemeenschap De Ontmoeting

In de voormalige gymzaal uit 1955 aan de Hoornbladstraat in Almelo is sinds 2013 kerkgemeenschap De Ontmoeting gevestigd. De gemeenschap telt ca. 350 leden en is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Naast kerkdiensten biedt De Ontmoeting ook diverse activiteiten, zoals een taal-café voor allochtone inwoners, een koffie-café voor de buurt en wordt het gebouw gebruikt door een school om Nederlands te geven aan inburgeraars. Smeets is gevraagd een verduurzamingsadvies op te stellen conform de NTA 8800. De toegenomen noodzaak om energie te besparen, stelt prioriteiten aan met name het energetisch verbeteren van de buitenzijde van het gebouw. Dit is dan ook de eerste stap om het gebouw duurzaam te kunnen maken. Begin deze maand heeft Smeets een duurzaamheidsinspectie uitgevoerd. Tijdens deze inspectie is gekeken naar de aanwezige installaties en de dak-, gevel,- en vloerisolatie van het gebouw. Ook is gekeken naar de typen kozijnen en de beglazing.

Smeets zal naar aanleiding van de inspectie inventariseren welke energiebesparende maatregelen kunnen worden toegepast. De resultaten worden vertaald in een pragmatisch verduurzamingsadvies voor de Ontmoeting.

Heeft u ook interesse in een verduurzamingsadvies voor uw gebouw of kantoorpand? Stuur dan een mail naar: nta8800@smeetsbma.nl

 

Smeets bouwmanagement en advies
Blankenstein 230-2
7943 PG MEPPEL
0522-242510
info@smeetsbma.nl
KVK: 04046802