Nieuwbouw woontoren Troubadour!

Aan de Middenhaag te Emmen realiseert woningcorporatie Lefier een woontoren die de naam Troubadour krijgt. In dit 11 bouwlagen tellende woongebouw worden op in totaal 60 huurwoningen gerealiseerd. Smeets bouwmanagement en advies is vanuit Lefier gevraagd de projectleiding van dit nieuwbouwproject te verzorgen.

De toren komt te staan aan de Middenhaag naast het winkelcentrum. Eerder ontwikkelde Lefier hier al de woontorens Solo en Sopraan, waaraan Smeets destijds ook een bijdrage heeft geleverd. Elke verdieping bestaat uit 4 driekamerappartementen van ca 70 m2 en 2 tweekamerappartementen van ca. 60 m2. Op de begane grond bevinden zich de centrale entree, een algemene fietsenberging, een scootmobiel-stalling en overige algemene ruimten. Elk appartement krijgt zijn eigen bijkeuken/berging, waarin ook de ventilatie-warmtepomp is geplaatst. Deze wint bijna alle warmte terug uit de ventilatielucht, die weer wordt gebruikt voor de centrale (lage-temperatuur) vloerverwarming en voor warm tapwater. De toren is daarmee gasloos.

De bouw van de Troubadour is inmiddels gevorderd tot de 8e verdieping. Uitgaande van een voorspoedig bouw worden de appartementen volgend jaar in het 3e kwartaal verhuurd.

Smeets bouwmanagement en advies
Blankenstein 230-2
7943 PG MEPPEL
0522-242510
info@smeetsbma.nl
KVK: 04046802