Corona maatregelen inspecties Woonstichting Vechthorst

Momenteel worden er 335 woningen opgenomen van Woonstichting Vechthorst  in de omgeving Dalfsen, Staphorst en Nieuwleusen volgens de huidige rekenmethodiek van energielabeling. Om de inspecties te kunnen uitvoeren in de woningen, volgen de inspecteurs van Smeets de eisen en richtlijnen van het RIVM nauwkeurig op in verband met het Corona virus.

De werkzaamheden die Smeets jaarlijks uitvoert voor Woonstichting Vechthorst omvatten het hele bezit van de corporatie en zijn gericht op het actualiseren van de VABI-database en het inventariseren en adviseren met betrekking tot de te nemen energetische maatregelen. Om de inspecties te kunnen uitvoeren in de woningen, volgen de inspecteurs van Smeets de eisen en richtlijnen van het RIVM nauwkeurig op betreffende het Corona virus.

Momenteel worden er 335 woningen opgenomen in de omgeving Dalfsen, Staphorst en Nieuwleusen volgens de huidige rekenmethodiek van energielabeling.

Vanaf 01 januari 2021 zullen de opnames van energielabeling voor Woonstichting Vechthorst opgenomen worden volgens de nieuwe NTA 8800 norm (Nederlands Technische Afspraak 8800 ‘Energieprestatie van gebouwen’). Om volgens deze nieuwe rekenmethodiek woningen en gebouwen te beoordelen zullen alle EPA inspecteurs van Smeets op tijd bijgeschoold worden om EP-W/Detail opnames te mogen uitvoeren.

Corona maatregelen

Voorafgaand aan de woninginspecties hebben alle  bewoners een brief ontvangen van Smeets waarin uitgelegd werd welke Corona maatregelen en veiligheidsvoorschriften onze inspecteurs hanteren. Een goede communicatie met de bewoner, transparantie en helderheid geeft vertrouwen, zeker in deze tijd.

Opdrachtgever: Woonstichting Vechthorst

Plaats: Dalfsen, Staphorst, Nieuwleusen

Periode: Juli 2020

Smeets bouwmanagement en advies
Blankenstein 230-2
7943 PG MEPPEL
0522-242510
info@smeetsbma.nl
KVK: 04046802